Mira Peunik

Mira Peunik

Učiteljica joge

Mira se je z jogo začela ukvarjati leta 1980 v Zagrebu. Njen učitelj, Žarko Andričević, je danes eden izmed naslednikov Dharme (Budovega učenja) v liniji Dharma Drum (kitajski zen budizem, učitelj Shifu Sheng Yen).

Je dolgoletna učiteljica joge (registrirana tako pri ameriški Yoga Alliance kot pri Joga združenju Slovenije), ki v Celju in okolici deluje od leta 1994. Je ena od soustanoviteljic zagrebške šole zenyoge, kjer deluje tudi kot gostujoča učiteljica. Njen pristop k jogi je edinstven, saj izvaja širok spekter jogijskih in terapevtskih vaj, ki človeku pomagajo najti ravnovesje na fizičnem, čustvenem in mentalnem nivoju. Poleg treningov joge, vodi tudi skupinsko meditacijo, skupinsko postenje in mednarodni jogijski seminar.

Dodatno se je izobraževala pri priznanih učiteljih joge in borilnih veščin na naslednjih področjih: Kundalini, Meridian Kali Rayas Yoga (učitelj Daniel Orlanski), Hormon Yoga (učiteljica dr. Lalle Turske, po metodi Dinah Rodrigues), Joga srca (učitelj Domagoj Orlić), Ekstenzija, inverzija, suspenzija (učitelj Mauricio Peña), Qi gong in baghuazang (učitelj Luigi Zanini), udeležila se je tudi Mednarodne Yoga konference v New Yorku pod vodstvom učitelja Dharma Mittre.

Redno se udeležuje meditacijskih odmikov v organizaciji zagrebške budistične skupnosti Dharmaloka pod vodstvom učitelja čana Žarka Andričevića. Udeležila se je tudi odmikov pod vodstvom shifu Sheng Yena (ustanovitelja linije Dharma Drum), spoštovanega Chi Cherna in učitelja Johna Crooka.

Poleg joge in meditacije, so jo vedno zanimale tudi manualne tehnike, tako je poleg klasične masaže, pridobila znanja na naslednjih področjih: bioenergija (Zdenko Domančić),  shiatsu terapija (Kaz Kamiya), nevromuskulatorna metoda( Jeff Romanowski), tajska masaža (Davor Haber) in bioenergetika (Olaf Trapp).