Reference

 

 

Nataša

Zen yoga. Že ime daje občutek drugačnosti, čistosti, svežine, svetlobe, miru, upanja… Ko sem prvič slišala ta izraz, je bilo to zame nekaj novega in neznanega, sam izraz se mi je zdel  zanimiv, dopadljiv in ker mi radovednost pač ni dala miru, sem želela spoznati še vadbo. Pri prvi uvodni uri sem bila prijetno presenečena nad samo dinamiko, pestrostjo, povezanostjo in prepletanjem vaj. Vedela sem, da želim takšen način vadbe obdržati, saj sem se ob njej odlično počutila, po vadbi pa odhajala polna še kako potrebne energije, prožnosti in umirjenosti… Danes, po tolikih letih vadbe, je joga postala del mene, brez nje bi težko obvladovala ves ta naporen, hiter, stresen vsakdan.  Mišice in telo so nam več kot hvaležni. Vadba, meditacija, masaža, post, seminarji, vse se čudovito prepleta in zliva v celoto, ki nas napolnjuje z vsem tistim, kar bi moral vsak človek imeti v sebi. Daje nam drugačen pogled na sebe, svoje bližnje in daljne, daje umirjenost, toleranco, spoštovanje do vsega, zdravje, ljubezen, veselje, sproščenost in še bi lahko naštevala… Nekoč je ena izmed vadečih citirala misel Coco Chanel: “Staranje te ne obvaruje pred ljubeznijo in gibanjem, toda ljubezen in gibanje te obvarujeta pred staranjem. ”

Metka

Zen yogo obiskujem že precej let (z raznimi presledki zaradi bolezni, poškodb) zagotovo že kakih 15 let. Naj omenim, da mi joga pomeni največ, kar lahko naredim za dušo in telo. Vedno znova se veselim ponedeljkov in sred, le, da mi le delo in čas to dopuščata. Joga je zame edini in najboljši način sproščanja kakor tudi gibanja, saj sem sicer več na “riti” kot v gibanju. Naj omenim našo krasno učiteljico Miro, ki nas z vsem svojim srcem nesebično uči in trenira z nami… ne smem pa zanemariti niti ostalih učiteljic, predvsem Nataše. Ah, seveda… brez našega seminarja v Orebiću pa res ne gre. V sako leto komaj čakam, da se dobimo tam, vedno na skoraj istem mestu… tam, kjer nam nič ne manjka: ne joge, sprehodov, smeha, veselja, niti zelo dobre hrane, pijače, plesa in zabave. Ja, zato komaj čakam na junij 2018. Joga meni pomeni vse. Še en dogodek mi je zelo drag, in sicer post. To je zame res nekaj najlepšega, kar se mi lahko zgodi. Super se mi zdi, da lahko to zdržim. Da ne govorim o pozitivni energiji, ki vlada med nami … Res smo vse fajne.

 

 

Natalija

Vadba joge mi daje energijo, me napolni z mirom in me sprosti.  Navdušena sem nad učiteljicami, ki nam s pozornim vodenjem vadbe prebudijo notranjo energijo, notranji mir, da lažje premagujem stres in vsakdanje življenje. Ivanka Ko sem pred 4 leti prvič vstopila v prostore stare telovadnice Gimnazije Celje – Center  me je presenetila pozitivna energija, ki je vladala med vadečimi in učiteljico. Ta energija je prisotna ves čas, tudi danes po 4 letih. Skratka, veselim se vsake ure, komaj čakam da je konec poletja, da spet začnemo. Pa seveda seminar v Orebiću, ki te zasvoji, ko ga enkrat okusiš. Intenzivna vadba joge, nova prijateljstva, morje, Mira… stanje podobno, kot ko si zaljubljen. Seveda je tudi fizično telo hvaležno za vso delo, ki je včasih tudi naporno. Upam, da mi bo zdravje, ki včasih že malo nagaja, dopuščalo, da bom še dolgo lahko vadila pod Mirinim ali Natašinim vodstvom.

M.K.

Pred leti, ko sem začela hoditi k jogi, je bil moj moto: nekaj je treba narediti, da bom zjutraj lahko vstala in šla do kuhinje pokončno. Hrbtenico sem imela slabo in vrsto let treningov je bilo potrebnih, da zdaj lahko  rečem, da me  skoraj nič več ne boli. Ko pa sem začela intenzivneje tudi meditirati, sem v bistvu pozabila na zdravnike. Najlepša čestitka za novo leto, ki sem jo pred nekaj leti dobila, je bila od sojogistke, ki mi je zaželela:”Vse najboljše in prazen karton pri zdravniku!” Bila sem presenečena, a se trudim, da bi tako bilo. Joga je postala moja ljubezen in novo življenje. Kdor ne verjame, naj poskusi. Vrata so na široko odprta. Le vstopiti je treba.